Praktijk voor Voeding en Diëtetiek Gennep
Tarieven en vergoeding

Dieetadvisering door een diëtist is ook in 2024 opgenomen in de basisverzekering. Als je verwezen bent door een (huis-) arts en in het bezit bent van een verwijsbrief, heb je recht op 3 behandeluren per kalenderjaar. Sinds 2008 wordt een eigen risico gehanteerd door zorgverzekeraars. Dit geldt voor vele vormen van zorg, waaronder ook dieetadvisering.

 

Daarnaast zijn er vaak nog extra uren opgenomen in de aanvullende verzekering. Om na te gaan in hoeverre je hier recht op hebt, is het verstandig om de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering te bekijken. Je kunt pas gebruik maken van deze 'extra uren', als de 3 uur uit de basisverzekering op zijn.

 

Voor diabetes type 2, COPD, VVR (verhoogd vasculair risicomanagement) en secundaire preventie bij CVRM (cardio vasculair risicomanagement) verloopt dieetadvisering via de Ketenzorg in uw regio. Ketenzorg valt buiten het eigen risico.

 

Directe toegankelijkheid zonder verwijzing:
Per 1 september 2011 is de diëtist direct toegankelijk (DTD). Dit betekent dat je in principe geen verwijsbrief meer nodig hebt. Echter deze DTD wordt niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Vandaar dat aangeraden wordt om eerst contact op te nemen met de (huis-)arts voor een verwijzing, alvorens je een afspraak maakt.

 

Mocht je hierover toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.